MODRA GALICA – bakar II sulfat

Aktivna tvar: Bakrov(II)-sulfat pentahidrat CuSO4 x 5H2O min 99 %

MODRA GALICA – bakar II sulfat

Aktivna tvar: Bakrov(II)-sulfat pentahidrat CuSO4 x 5H2O min 99 %

Sadržaj aktivne tvari: 250 gr bakra/kg preparata

PREVENTIVNI FUNGICID u obliku kristala za rastvor, plave boje.

Najviše se upotrebljava pomiješana s gašenim vapnom kao fungicid (bordoška juha) protiv peronospore na vinovoj lozi i biljnih štetočina na krumpiru, voćkama i rajčici. Koristi se još i kao aktivator pri flotaciji ruda kobalta, olova i cinka, za uništavanje alga u rezervoarima, vodovodima i bazenima, za konzerviranje drveta, zatim kao elektrolit u galvanskim člancima i kupkama za pobakrivanje, a u medicini protiv gljivičnih infekcija.

Pakiranje: 25 kg

Djeluje kao folijarni fungicid sa preventivnim djelovanjem, nespecifičnog dejstva. Sprečava klijanje spora i ima širok spektar djelovanja na fitopatogene gljive i bakterije. Koristi se za izradu Bordoške juhe (1kg plavog kamena + 0,5 kg gašenog ili 1kg negašenog kreča/vapna) za suzbijanje uzročnika bolesti u nasadima vinove loze, voća, povrtarskim i ratarskm kulturama.

Vinova loza, jabuka, kruška, breskva, višnja, trešnja, badem, krompir, paradajz, luk, kupus, celer i hmelj.

Doza/koncentracija 1 – 2 % ovisno od kulture i uzročnika bolesti na koji se djeluje.

Karenca:

  • 14 dana za hmelj, krompir i paradajz
  • 21 dan za luk i stolne sorte vinove loze
  • 28 dana za vinske sorte vinove loze i povrće (izuzev kupusnjača)
  • 42 dana za kupusnjače
  • Za voćke obezbjeđena vremenom primene