NPK 5-7-17
+9% CaO+1% SO4+0,5 % MgO eco

NPK 5-7-17 + 9% CaO+1% SO4+0,5 % MgO eco

NPK 5-7-17 je savršeno gnojivo koje kombinira prednosti organske tvari, elemenata u tragovima (Fe, Mn, B, Mo, Zn i Cu) i ekstra dušika, fosfora, kalija, kalcija i sumpora. To će održati dugoročnu plodnost tla i promicati otpornost biljaka.

Zbog visokog sadržaja organskih minerala, one se polako oslobađaju, što biljci omogućuje dugotrajan izvor hranjivih tvari. To znači da se minerali ne ispiru i ne postoji opasnost od opeklina listova ili korijena zbog niske EC vrijednosti.

Pakiranje: 25 kg / palete 1000 kg / big bag 1000 kg

  • 95 % suha tvar
  • 50 % organska tvar
  • 5 %N (100 %N organic)
  • 7 % P2O5
  • 17 % K2O
  • 9 % CaO
  • 0,5 %MgO
  • C/N ratio: 4,1
  • Relativna gustoća: 0.75 kg/l
  • 1 % SO4
  • Pelete: 3 mm

Kompleksno ekološko gnojivo bogato dušikom, fosforom, kalijem, kalcijem i sumporom. Dušik je sastavni dio biljke i neophodan za rast biljaka. Također je sastavni dio kloroplasta i igra važnu ulogu u fotosintezi I razvoju biljaka. Fosfor potiče razvoj korijena, cvatnje i proizvodnje sjemena. Fosfor je glavna komponenta genetskog materijala biljke (DNA). Kalij pridonosi snazi biljke. Ona igra važnu ulogu u otpornosti biljke na bolesti i vremenske uvjete, te na okus i rok trajanja usjeva (osobito voća i gomolja i žitarica).

NPK 5-7-17 je kompleksno organsko gnojivo pogodno za sve vrste tala i sve kulture. Njegov indeks niskih soli čini ga zanimljivim za aplikacije visoke doze, kao što je potrebno, na primjer, za rotaciju glavnih usjeva. Također je idealan za usjeve koji zahtijevaju visoku razinu sumpora kao i za usjeve osjetljive na klor kao što je krumpir,repu, kukuruz, suncokret, voće i povrće.

Važnu ulogu u fotosintezi: potiče sintezu ugljikohidrata i aminokiselina u lišću i doprinosi migraciji i akumulaciji tih tvari u rezervnim organima (važno za krumpir, repu, povrće, itd.).

Ona jača stanične stijenke i utječe na mineralni sadržaj soka i na taj način povećava otpornost na gljivične bolesti i mraz.

Potiče rast bakterija.

  • Citrusi: 500 – 800 kg/ha, poslije berbe
  • Orah, lješnjaci: 300 – 500 kg/ha, kralj ljeta
  • Vinogradi, voćnjaci: 300 – 700 kg / ha, jesen, zima
  • Ratarske kulture: 300 – 500 kg/ha, osnovna gnojidba
  • Povrće, krumpir: 500 – 800 kg/ha, osnovna gnojidba
  • Šume i šumski rasadnici: 300 – 500 kg/ha, jesen, zima