BIOX-M

Aktivna tvar: Ulje klasaste metvice (Mentha spicata)  948 g/L

BIOX-M

Aktivna tvar:Ulje klasaste metvice (Mentha spicata)  948 g/L

BIOX-M je regulator rasta koji se koristi za sprječavanje klijanja uskladištenog merkantilnog krumpira.

Pakiranje: 1 L

Biox-M® je sredstvo protiv klijavosti krompira na bazi ulja zelene metvice (Menta spicata). Ovo ulje sadrži 70% R-karvona koji se može smatrati aktivnom tvari ovog proizvoda. Visoka razina hlapljivosti ulja metvice jamči izvrsna distribucija proizvoda u skladišni prostor krompira.

Povjesna antiklijava svojstva Biljka Menta spicata već je bila iskorištena od autohtonih naroda Anda koja im je pomogla da se učine svojstva poznatima širom juga Amerike. Međutim analizom svih aktualnih proizvoda, što se tiče klijavosti krumpira, provjereno je da je metvica najbolja inhibitor klijanja.

Za sprječavanje klijanja u velikim skladištima. Primjenjuje se uređajima: a)ELECTROFOG XEDA – u svrhu toplog zamagljivanja uskladištenog merkantilnog krumpira. Gomolje prije tretiranja skladištiti na temperaturi između 2 i 10 °C. Tretirati zrele i suhe gomolje 6-15 dana nakon vađenja. U prvoj primjeni uskladištene gomolje tretirati količinom od 90 mL/t gomolja, u svakom sljedećem tretiranju primijeniti količinu od 30 mL/t gomolja. Dozvoljeno je najviše 11 primjena uz vremenski razmak od najmanje 21 dan između primjena; b) XEDEVAP – u svrhu hladnog isparavanja sredstva. Primijeniti u količini od 1-2 mL/t/danu uskladištenih gomolja merkantilnog krumpira (kontinuirana primjena).

  • Certis toplo preporučuje upotrebu proizvoda samo s Elektrofoogom.
  • Molimo vas da nas konzultirate prije korištenja bilo koje opreme alternativna primjena za Electrofogom.
  • Iz sigurnosnih razloga, proizvod se ne odnosi ne upotrebljava sa fogerima koji pokreće motor sa izgaranjem. Odobrene doze i uvjeti primjene
  1. Koristite dozu između 60 i 90 ml / tonu krumpir na prvoj primjeni.
  2. Tretirajte brzinom od 30 ml / tonu u intervalima od 21 dan tijekom sljedećih prijava
  • Da biste smanjili rizik od opeklina, pobrinite se da krumpir koji se tretira da je suhi i čisti; da je koža gomolja zarasla i da je soba skladište je dovoljno prozračeno.
  • Aplikacija se mora izvršiti termofumigacijom na gomolji pomoću elektrofogera koje je preporučio Certis. Obavezno materijal održava u dobro radno stanje.
  • Tijekom i nakon nanošenja zatvorite vrata spremišta kao i vanjski ventilacijski kanali.
  • Pazite da je krumpir osušite prije nanošenja Biox-M®: Skladišni prostor za nehlađenje. Temperatura ± 8 ° C: Prozračite zgradu vanjski zrak za cijeli dan prije nanošenja. Skladišni prostor ili hladnjača . Temperatura <5 ° C: Isključite sustav hlađenje jedan dan prije nanošenja!
  • Molimo pričekajte odgodu 48 sati nakon tretmana prije da uđe u skladišni prostor / hangar.
  • Biox-M® se ne može miješati
  1. Način djelovanja ulja metvice • U niskoj koncentraciji ulje metvice djeluje na hormonalni sustav krumpira koji utječe na usporavanje rasta klica. • Kod veće koncentracije sve se promatra prvo oštećenje membrane spolne stanice na kraju vode kod opće nekroze klice.
  2. Učinak regulatora rasta Održavajte nisku koncentraciju Biox-M® u skladišnoj zgradi omogućuje održavati dobru kontrolu klica. Niska koncentracije, Biox-M® djeluje kao regulator rast.
  3. “Goruće” klice Preporuča se korištenje Biox-M® na takav način preventivno, ali proizvod je također potpuno mjera za intervenciju na kurativni način na klijanje primjenom doze 60-90 ml / tonu uskladištenog krumpira. On garantira da će klice koje su tako nekrotične pasti tijekom faze prerade i prodaje krumpira.
  4. Rezidualni učinak • Iako je proizvod relativno hlapljiv, ipak zadržava dobar rezidualni učinak. Doza i brzina različite aplikacije uvjetovat će dobar uspjeh pohrane. Povišica potrebna temperatura skladištenja ili češća ventilacija vanjskim zrakom tretirajte krumpir u više kratkih razmaka. • Proizvod ima dugo svjetliju boju: a to je značajna prednost za marketing krumpir namijenjen za svježu prodaju.
  5. Višenamjenski hangari Zbog velike hlapljivosti i odsutnosti MRL-a, jednostavno provjetravanje praznog hangara nakon uklanjanje zaliha dovoljno je da se izbjegne svaki rizik od onečišćenja hrane koju skladišti nakon. Biox-M® ne ostaje u zidovima skladišna zgrada. Stoga je to idealan proizvod za upotrebu u novim hangarima skladišta krumpira.
  6. Kratko kašnjenje prije marketinga Vrijeme je za tržište jabuka tlo tretirano Biox-M® je samo 6 dana. Kontrole provedene na pripremama kulinarske ili na industrijski prerađenom krumpiru pokazali su br negativan utjecaj na kvalitetu okusa nakon kuhanje na pari ili prženje.
  7. Minty miris Miris Biox-M® karakterističan je i odgovara onom lišća metvice. Međutim, miris vrlo brzo nestaje nakon nanošenja što farmeri jako cijene i prerađivačka industrija. Ovaj miris ni na koji način nema negativan utjecaj na okus krumpir.
  8. Koristi se u organskom uzgoju Biox-M® je također odobren za upotrebu u Ekološka poljoprivredi.

Biox-M® je idealan visokokvalitetni proizvod koji pruža zaštitu i očuvanje krumpira dugo vremena

  • Učinkovit i pogodan za sve zgrade od skladištenje, bez obzira na stupanj punjenja skladišta.
  • Nema MRL (maksimalno ograničenje ostataka).
  • Nije moguća kontaminacija sa drugom pohranjenom hranom.
  • Kratko odgađanje prije prodaje, ogromna fleksibilnost tijekom razdoblja prodaje krumpira.
  • Vrlo fleksibilan tijekom skladištenja. koristiti tijekom cijelog razdoblja skladištenja.
  • Na učinkovitost proizvoda ne utječe ekstremno hladne temperature

Karenca: Osigurano vremenom primjene